HOME

HISTORIK

SOFTGRASS
MUSIC?

Bandet Avalanche sedemera Abalone Dots bildades på våren år 2000.
Så även Softgrass Music.
Bildandet var delvis ett resultat av musikalen Ronja Rövardotter.
Elin Mörk spelade "Ronja" och Tord Hjukström hennes rövaraktige fader "Mattis".
Inge Ludvigsson spelade "Lillklippen" och Rebecka Hjukström och Sophia Hogman deltog som sjungande buskar, stenar etc. Med på vår första skiva "Avalanche" finns basisten
Tobias Redborn och på sång Maria Andersson. Båda var ordinarie medlemmar i början, men har lämnat bandet. Maria ersattes under våren 20001 av Sophia, medan Inge fick dra "baslasset" tills vidare.
Bandnamnet Avalanche var under många år projektnamn på en konstgrupp, som Tord Hjukström bildade med sig själv. Han var själv elva medlemmar, men dom blev osams och samarbetet sprack. Avalanche lät ju bra tidigare så varför inte nu?
Oturligt nog var detta namn ockuperat av allt från hockeyspelare till elektronmusiker. Namnet var ett tag "Avalanche and the Abalone Dots" Där Avalanche stod för det
varierande "gubbstödet" och "Abalone Dots" för flickorna. "Abalone Dots" är liktydigt med pärlemorprickarna på en gitarrhals.
Under 2003 fick tjejerna på egen hand det finaste priset i Sveriges största talangtävling (Riksfinalen i Musik Direkt) vilket ledde till att "Dotsen" åkte till Tanzania för att spela på "Music Crossroads" festivalen i Dar Es Salaam. I det sammanhanget så hoppade Louise Holmer in som reserv för Elin vid riksfinalen. Hon var därmed klar för Tanzania. Elin hade medverkat både lokalt och i regionfinal. Hon fick också åka. Sedan dess har flickorna varit fyra, med Louise på kontrabas  Hösten 2004 gjordes en succeartad runda i USA.
(Den finns att beskåda på DVD-skivan). Bandet heter från och med den trippen kort och gott Abalone Dots.
Inge Ludvigsson fick på grund av nytt jobb svårt att ställa upp, så "gubbstödet"
minskade även det. Instrumentalt hade även flickorna utvecklats och klarade det mesta
själva.
Därefter har vintrarna gått åt till annorstädes studier och somrarna till att spela på diverse festivaler alltifrån Karlshamn i söder till Sorsele och Piteå dansar och ler i norr.
Tre album har det blivit med Softgrass Music. Fyra TV spelningar, en DVD och en väldig massa att minnas!
Under 2007 har "Dotsen" hoppat på det stora tåget och skrivit på för Sony BMG.


Historiken kommer fortsätta allt eftersom saker händer, men får sluta här tills vidare.

THE PAINTINGS AND
ART OF HJUKSTRÖM

RECORDS

PLANTSKOLAN
MUSIKEN SOM IDROTT

OMDÖMEN
JUDGEMENTS

CONTACT
BUYING

LYRICS

HISTORY

INSTRUMENTS

LINKS

Tord Hjukström

Rebecka Hjukström